Angielski i niemiecki dla gastronomii

Szkolenie z języka branzowego dla pracowników restauracji, kawiarni, barów i pubów; kelnerów i barmanów, osób pracujących w Polsce i pragnących wyjechać do pracy za granicę.

Angielski i niemiecki dla gastronomii

Program kursu obejmuje następujące umiejętności językowe niezbędne do porozumienia się z zagranicznymi klientami oraz słownictwo z zakresu gastronomii:

  • witanie klientów, przedstawianie się, przyjmowanie rezerwacji i udzielanie podstawowych informacji
  • opis restauracji/kawiarni/pubu, ich wyposażenia i sposobu funkcjonowania
  • serwowanie napoi: karta win, opisywanie drinków i ich rekomendowanie; przyjmowanie zamówień
  • prezentowanie menu, opisywanie potraw i ich rekomendowanie, przyjmowanie zamówień
  • wystawienie rachunków, ustalanie formy płatności, wyjaśnianie treści rachunku, żegnanie klientów
  • przyjmowanie skarg i uwag klientów, radzenie sobie z uwagami krytycznymi, rozwiązywanie problemów

Grupa docelowa: pracownicy restauracji, kawiarni, barów i pubów; kelnerzy i barmani, osoby pracujące w Polsce i pragnące wyjechać do pracy za granicę.

Forma zajęć: zajęcia grupowe

Poziomy: wszystkie poziomy zaawansowania